Translate

antonis-discofantasy.blogspot.gr


Discofantasy @ Ντίσκο Φαντασία.

ΑνακοΙνωση

ΑνακοΙνωση
Τα δείγματα μ' αυτό το σήμα σημαίνει ότι διαγωνίζονται αυτή τη χρονιά.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Aliki Vougiouklaki _Αλίκη Βουγιουκλάκη; July 20, 1933/1934 - July 23, 1996

 
Aliki Vougiouklaki (Greek: Αλίκη Βουγιουκλάκη; July 20, 1933/1934 - July 23, 1996 Marousi, Athens, Greece) was a Greek actress. She is considered as one of the most popular and successful actresses of Greek cinema. 
 
Η Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1933-23 Ιουλίου 1996), κόρη του Ιωάννη Βουγιουκλάκη και της Αιμιλίας Κουμουνδούρου, υπήρξε μια δημοφιλέστατη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής, στην Αθήνα. Αδελφός της ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης.  
 Το υποκριτικό της ταλέντο φάνηκε από τα μαθητικά της χρόνια. Το 1952 έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε με Λίαν Καλώς.
Το ευρύ κοινό στήριξε πάντοτε τη Βουγιουκλάκη σε όλα της τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα. Ωστόσο μια μερίδα της κριτικής διατύπωσε αρκετές επιφυλάξεις, όχι τόσο για το ταλέντο της και τον επαγγελματισμό της όσο για τους μανιερισμούς και τα στερεότυπα που εισήγαγε στον χώρο του θεάματος. Παρά τις όποιες αδυναμίες της, η Βουγιουκλάκη όχι απλώς ως ηθοποιός αλλά ως είδωλο κατέληξε να αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη μια ολόκληρη εποχή της μεταπολεμικής Ελλάδας που έχει πολιτογραφηθεί στην κοινή συνείδηση ως η εποχή της νεότητας και της αθωότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: